Het atelier -Hoedenzaak Atelier Pauline

Pauline Bisscheroux is meer dan een modiste

Modiste

Pauline is een ervaren modiste. In haar atelier gaan creativiteit en vakmanschap hand in hand. Door de jaren heen is een professioneel netwerk opgebouwd. Ontwikkelingen worden via dit netwerk op de voet gevolgd.

 

De creaties worden gemaakt in haar prachtige atelier in hartje Maastricht. De zaak is door de kenmerkende architectuur en unieke ligging de ideale locatie voor een oriëntatie en aankoop. Indien er meer behoefte is aan discretie en privacy kan Pauline terugvallen op een exclusieve ruimte.

Groepen

Groepen worden stijlvol ontvangen. Maatwerk is natuurlijk mogelijk door het combineren van bijvoorbeeld een lezing, workshop of high tea. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Zie ook ‘The Hat Experience‘.

Ambassadeur van het vak

Pauline heeft naast een vast en internationaal cliënteel ook alle aandacht voor de klanten die voor de eerste maal binnen komen en willen worden voorzien van deskundig advies.

 

Cliënten kunnen zien hoe de hoeden door Pauline en haar team worden gemaakt. Pauline maakt werk van het behoud van haar unieke vakmanschap. De stad Maastricht vindt het ook de moeite waard dergelijke ambachten te behouden. Met dit doel is er ook een samenwerking met de gemeente.

Werkgever en opleider

Het atelier is de afgelopen jaren gegroeid. Pauline constateert dat het vinden van bekwame krachten lastig is. Er is na een gedegen opleiding nog veel tijd nodig om het vak letterlijk in de vingers te krijgen. Voor het hanteren van de stijgende vraag en het behouden van het vakmanschap heeft Pauline een medewerker aangetrokken. Vanaf 1 maart is Edith Frijns haar werkzaamheden gestart.

– Pauline Bisscheroux & Edith Frijns

Edith heeft de opleiding Fashion afgerond bij het Summa College in Eindhoven. Sinds 1 maart ziet zij bij Pauline een unieke gelegenheid om het vak van modiste in de vingers te krijgen. Pauline slaat via Edith en de stagiaires de brug naar de jongste generatie.

 

Deze gedreven en nieuwsgierige jongeren inspireren Pauline en dragen nieuwe ideeën aan.

Sinds jaar en dag werkt Pauline samen met St. Lucas in Boxtel. St. Lucas is dé vakschool voor betekenisvolle creativiteit. Stagiaires weten ondanks de vaak forse reisafstanden de weg naar het atelier feilloos te vinden.

Ontvangst van groepen

The hat experience

Pauline beschikt over een representatieve en sfeervolle ruimte voor het ontvangen van groepen. In goed overleg kan een programma op maat worden samengesteld.

 

Dit programma kan bestaan uit de volgende onderdelen: ontvangst met koffie en vlaai, een rondleiding, lezing, lunch, hoedenshow, hoeden advies, workshop en high tea.

Informeer naar de mogelijkheden.

Gastvrij en discreet

Private shopping

Soms heeft de klant de behoefte om vertrouwelijk de wensen te bespreken en mogelijkheden uit te proberen. Daartoe beschikt Pauline over de perfecte gelegenheid.

 

Zij kan u gastvrij in alle rust en discreet ontvangen maar daarom is het wel verstandig een afspraak te plannen.

Op maat maken is vakwerk

Couture

Hoeden worden op maat en met de hand gemaakt. De mooie materialen worden bewerkt met verfijnde technieken. De hoed wordt afgestemd op de stijl en kleur van de kleding. Natuurlijk wordt rekening gehouden met de gelegenheid.
Het maakt uit of de creatie wordt gemaakt voor een bruiloft, Prinsjesdag, haringparty, begrafenis of de Royal Ascot paardenraces. Klik hier voor een deel van de handmade collectie. Online wordt slechts een beperkte collectie getoond. In het atelier kunnen we maatwerk leveren, afhankelijk van maat en voorkeuren.

 

Bescherming van het hoofd is erg belangrijk voor uw gezondheid. UV straling is zeer schadelijk, het dragen van een hoofdeksel wordt aangeraden. Indien hoofdbedekking wordt gezocht in verband met gezondheidsredenen kunt u terecht. Samen zoeken wij een passende oplossing.

 

De levertijd is gemiddeld 4 weken maar afhankelijk van de drukte. Neem tijdig contact op! Hoeden kunnen worden opgestuurd. Prijzen zijn op aanvraag.

Volg Atelier Pauline
Contact Opnemen

Pauline Bisscheroux
Cortenstraat 1A
6211 HT Maastricht
+31 (0)6 15 62 14 05

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag 11.00 tot 18.00 uur
Zondag 13.00 tot 17.00 uur