Hoge hoeden vangen veel wind

Hoge hoeden vangen veel wind

De afgelopen week waaide ze allemaal even binnen bij Atelier Pauline. De 25 leden van een herensociëteit. Dit gezelschap heeft een jubileum te vieren. Om deze festiviteit luister bij te zetten is bedacht dat elk lid zich gaat tooien met een hoge hoed; een top hat.

Pauline staat voor hand- en maatwerk. Dus van elk lid van dit gezelschap wordt de omtrek van het hoofd gemeten. Nu is dat meten soms een bron van hilariteit. U begrijpt dat de leek een grote omtrek associeert met een stel hersenen van hoge kwaliteit. Pauline blijft natuurlijk altijd ver weg van dit soort schijnverbanden.

Maar de juiste maat is belangrijk. Zelfs het ervaren oog zit er soms naast. De schedel kent vele vormen. Een hoge hoed die past, kan net als een goed gewortelde boom, best wel wat wind hebben.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.