Roman Holiday in Maastricht

Roman Holiday in Maastricht

Het Colosseum in Rome is de achtergrond. Op de voorgrond Audrey Hepburn achterop de scooter bij Gregory Peck. Dit fragment blijft voor altijd verbonden met de film Roman Holiday uit 1953.

Pauline organiseert twee keer per jaar een fotoshoot. De directe omgeving van Maastricht of Eckelrade dient als inspiratie. Modellen zijn soms professionals meer evengoed mensen die je buurman of buurmeisje kunnen zijn. Nu oogt Sandro Piazza eerder als die professional maar hij is echt een kennis van een van de kinderen van Pauline.

Samen met Frederieke poseert hij op het terras van Le Virage recht tegenover de voordeur van het Atelier. De zon schijnt, de rosé is fris. Deze prachtige dag lijkt nooit op te houden. De fotograaf geeft nog een kleine aanwijzing. De opstelling wordt opeens verstoord door een rappe scooter. Alhoewel verstoord. De gast op de scooter kent Sandro, hij remt en maakt een vlot praatje. En Frederieke? Die is even Audrey Hepburn!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.